Siirry suoraan sisältöön

Hotel Lasaretti

Laatua kaupungin keskustan tuntumassa
hotel lasaretti

Hotel Lasaretti kuuluu niihin mielenkiintoisiin hotelleihin, joiden rakennuksella on jokin menneisyys. Oulussa sijaitseva hotelli on aikaisemmin ollut sairaala. Sittemmin se on kunnostettu hotelliksi, joka pystyy tarjoamaan korkeaa laatua kaikille matkailijoille. Jotkut suuntaavat hotelliin juuri sen kiehtovan menneisyyden takia. Hotel kuuluu niin sanottuihin Nordic Art -hotelleihin, joissa on panostettu sisustukseen ja hotellin miellyttävään ilmapiiriin. Matkailijat saavat muutenkin hotellissa kaiken, mitä he lomallaan tarvitsevat. Jokaiseen huonehintaan kuuluu aamupala, joka tarjoillaan Lasaretin omassa ravintolassa. Aamupalalla on mukavasti valinnanvaraa niin lihansyöjille kuin kasvissyöjille, mikä miellyttää monia matkailijoita. Samassa ravintolassa voi myöhemmin nauttia lounasta tai päivällistä.

Hotel Lasaretti tarjoaa monenlaisia huoneita. Tarjolla on yhden ja kahden hengen huoneita, perhehuoneita, superior-huoneita sekä sviittejä. Kaikki huoneet on sisustettu tyylikkäästi taideteoksilla ja muilla yksityiskohdilla.

Hotellin huoneet

Kyseinen hotelli sopii erityisen hyvin laatua arvostaville matkailijoille, jotka haluavat levähtää hotellihuoneessa. Kaikki matkailijat on otettu huomioon huoneiden suunnittelutyössä. Esimerkiksi kaikki huoneissa käytetyt materiaalit ovat sellaisia, että ne sopivat myös allergisille henkilöille.

Hotellista löytyy esteettömiä huoneita, joten ne soveltuvat hyvin myös pyörätuolia käyttäville. Sen lisäksi kylpyhuoneesta löytyy mukavia pesutuotteita, jotka myös soveltuvat allergisille tai herkkäihoisille. Molton Brownin pesuaineet ja kosteusvoiteet tuovat hieman ylellisyyttä arkeen. Ne kuuluvat jokaisen huonetyypin hintaan, joten hotellissa saa laatua myös edulliseen hintaan.

hotel lasaretti

Hotellin taiteilijahuoneet

hotel lasaretti

Koska kyseessä on Nordic Art -hotelli eli taidehotelli, viisi sen huoneista on niin sanottuja taiteilijahuoneita. Joukko pohjoissuomalaisia taiteilijoita oli mukana suunnittelemassa näitä huoneita. Kaikista viidestä huoneesta tulikin täysin erilaisia. Taidehuoneessa majoittumisen haluttiin olevan arjesta irtauttavaa. Tässä tavoitteessa on onnistuttu erinomaisesti, sillä taidehuoneisiin ei törmää juuri missään hotellissa.

Hotellin taiteilijahuoneita ei voi varata erikseen, mutta sellaista voi toivoa varauksen yhteydessä. Tästä ei koidu lisähintaa asiakkaalle. On kuitenkin hyvä varautua siihen, että hotel ei pysty takaamaan toiveen toteutumista. Taiteilijahuoneita löytyy yhden hengen huoneista, perhehuoneista ja superior-huoneista. Taiteilijahuoneessa yöpyminen on miellyttävä elämys, joka saa pitämään pienen hengähdystauon arjen kiireistä.

Hotel Lasaretti ja muut erikoisuudet

Hotellivieraat nauttivat siitä, kun hotellin rakennuksesta on jokin tarina kerrottavana. Kyseisen hotellin kohdalla näin on, sillä kyseessä on siis entinen sairaala. Suomesta löytyy kuitenkin muitakin vastaavia hotelleja kuin vain Hotel Lasaretti. Esimerkiksi Hotel Kakola on entiseen Kakolanmäen vankilaan perustettu ylellinen hotelli, jossa voi kokea vankilan tunnelmaa. Kakolassa voi halutessaan yöpyä jopa eristyssellissä, joka ei ahtautensa vuoksi tosin sovellu ahtaanpaikankammosta kärsiville.

Hotel Lasaretti on siis täydellinen paketti luksusta ja historiaa. Se myös sopii aivan kaikille matkailijoille, eikä hotellin sijaintikaan aivan Oulun keskustan tuntumassa voisi olla parempi. Hotellin huonehintoihin kuuluu maukas aamupala, jonka voimin jaksaa lähteä päivän aktiviteetteihin. Aamupalalla suositaan lähiruokaa ja tarjolla on muun muassa maistuvaa juustoleipää. Sen lisäksi Lasaretissa voi syödä lounasta ja päivällistä.

hotel lasaretti