Siirry suoraan sisältöön

Hotel Kakola

Hotelli tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä

Kakolan tunnettu vankila on saanut täysin uudenlaisen ilmeen, sillä se on muutettu upeaksi hotelliksi. Vankilassa yöpyminen onkin asia, jota ei unohda. Vankilan ilmeestä ei kuitenkaan ole enää tietoakaan, sillä hotellin huoneet ovat kuin huippuluokan tyylikkäitä hotellihuoneita. Niitä on saatavana aina normaalista huoneista sviitteihin. Hotelli sopii erittäin hyvin myös esimerkiksi romanttisesti viikonlopusta nauttiville. Kyseessä on kokonaan suomalainen hotelli, joka ei kuulu mihinkään hotelliketjuun. Se toimii itsenäisesti ja pyrkii laajenemaan koko ajan. Näin se voi palvella nyt ja jatkossa turisteja entistäkin paremmin. Uudeksi hotelliksi se on jo nyt erinomainen paketti.

Hotel Kakola tulee avaamaan upean kylpyläosaston vuoden 2021 aikana. Nyt sieltä löytyy jo ravintola, baari, kokoustiloja sekä kesäterassi. Hotellista löytyvät siis kaikki palvelut, joita matkailija voi tarvita.

hotel kakola
hotel kakola

Ravintola Ruben - rikollisen maukkaita ruokia

Hotellin ravintola Ruben tarjoaa monia makuelämyksiä niin lihansyöjille kuin myös kasvissyöjille. Raaka-aineet ovat lähituottajilta hankittuja, joten Rubenissa tarjoillaan todellisia paikallisia ruokaelämyksiä. Ravintolan menu myös vaihtuu usein ja menussa hyödynnetään sesongin tarjoamia raaka-aineita.

Ravintola Rubenissa voi nauttia niin lounasta kuin päivällistäkin. Sunnuntaisin Rubenissa pääsee herkuttelemaan brunssin ääressä. Ravintolan yhteydessä on myös viinitupa Hilarius, joka tarjoaa kattavan valikoiman laadukkaita viinejä. Hilariuksesta löytyy myös deli, josta voi napata nopeaa ja maukasta purtavaa mukaan joko kaupungille lähtiessään tai sieltä tullessaan.

Yövy eristyssellissä

Monia pelottaa ajatus eristyssellistä. Se tunnetaan pienenä ja ahtaana paikkana, jonne kaikki suuren luokan rikolliset joutuvat. Nyt eristysselliin voi tutustua miellyttävissä olosuhteissa. Hotel Kakolasta löytyy entisiin eristysselleihin rakennettuja huoneita hotellivieraiden käyttöön. Näistä selleistä löytyy kerrossänky, pieni ikkuna, WC ja vesipiste. Sen sijaan omaa suihkua niissä ei ole. Suihku jaetaan muiden eristysselliläisten kanssa.

Eristysselli kuuluukin Hotel Kakolan mielenkiintoisimpiin kokemuksiin. Näissä huoneissa vierailija saa kokea vankilan olosuhteet niin todellisina kuin ne on mahdollista kokea ilman oikeassa vankilassa olemista. Eristysselli ei kuitenkaan välttämättä sovi kaikille. Se on erittäin pieni tila, joka saattaa aiheuttaa ahtaanpaikankammoa, jos sellaiseen on taipumusta. Eristysselliä kannattaa siis harkita huolella.

hotel kakola
hotel kakola

Hotel Kakola ja muut erikoisuudet

Matkailijat ovat kautta aikojen halunneet päästä kokemaan uusia elämyksiä. Hotel Kakola tarjoaakin sellaisia, sillä harva meistä on kuitenkaan yöpynyt vankilassa. Nyt jokaisella on mahdollisuus päästä näkemään, miltä maailma näyttää Kakolanmäeltä katsottuna. Suomesta löytyy kuitenkin muitakin erikoisia hotellielämyksiä. Oulusta löytyvä Hotel Lasaretti on yksi tällaisista. Kyseessä on vanha sairaala, joka on entisöity hotellikäyttöön. Lasaretissa voi silti edelleen tuntea vanhan sairaalan tunnelman.

Niin Hotel Kakolan kuin Hotel Lasaretin huoneet muistuttavat edelleen jollakin tavalla siitä, missä käytössä rakennus on aikaisemmin ollut. Pienet yksityiskohdat tekevätkin näistä hotelleista todella mielenkiintoisia ja ne kertovat paikan historiasta. Aina ei siis tarvitse majoittua uudehkoon ketjuhotelliin, sillä muitakin vaihtoehtoja löytyy. Jos siis erikoiset hotellit kiinnostavat, ovat Kakola ja Lasaretti hyviä vaihtoehtoja.