Siirry suoraan sisältöön

Suomen parhaat hotellit – oletko jo vieraillut näissä?

  • tehnyt
Suomen parhaat hotellit

Suomessa on runsaasti hyvätasoisia hotelleja. Jotkut niistä ovat osa suurempaa hotelliketjua, kun taas toiset ovat yksittäisiä hotelleja. Suomen parhaat hotellit jaotellaan usein erikseen viiden, neljän ja kolmen tähden hotelleihin. Periaatteessa hotellit Suomessa eivät käytä tähtiluokitusta, mutta hotellit voidaan silti luokitella tähdin niiden ominaisuuksien mukaan. Mitä enemmän tähtiä hotelli saa, sitä enemmän luksusta sieltä voi löytää.

Suomen parhaat hotellit eivät löydy ainoastaan suurista kaupungeista, vaan Suomessa loistavia hotelleja löytää pieniltäkin paikkakunnilta. Esimerkiksi Lapissa Äkäslompolon Ylläs Humina tai Menesjärvellä Hotel Korpikartano kuuluvat Suomen parhaisiin neljän tähden hotelleihin.

Parhaat luksusluokan hotellit

Trivagon tekemän kyselyn mukaan Arctic Light hotel Rovaniemellä on Suomen paras viiden tähden hotelli. Se tarjoaa upean sisustuksen, parhaimman sijainnin ja mieleenpainuvia luontoelämyksiä niin suomalaisille kuin ulkomaisille turisteille. Hotellissa yöpyminen on kuitenkin keskivertaista kalliimpaa, joten budjettiin on hyvä varata enemmän rahaa.

Suomen parhaat hotellit luksusluokassa ovat myös Hotel Haven, Hotel Kämp sekä Hilton Helsinki Kalastajantorppa. Näistä kaikki sijaitsevat Helsingin keskeisillä paikoilla, joten sijainnit taatusti miellyttävät turisteja. Kaikissa hotelleissa voi odottaa saavansa huippuluokan palvelua sekä mahtavan kokoisia huoneita. Nämä kaksi asiaa ovat tärkeitä vierailijoille.

Suomen parhaat hotellit - oletko jo vieraillut näissä?

Neljän tähden hotellien parhaimmistoa

Suomessa on neljän tähden hotelleja ehkä jopa enemmän kuin muun tähtiluokituksen hotelleja. Tässä listauksessa mainitaan neljän tähden hotelleista suosituimpia. Nämä hotellit tulevat tässä:

  • Hotel F6 Helsingissä
  • Hotel Lilla Roberts Helsingissä
  • Yöpuu Jyväskylässä

Mikä tekee neljän tähden hotellista suositun?

Neljän tähden hotelli on monien valinta. Se ei ole samaa hintatasoa kuin viiden tähden hotelli, joten neljän tähden hotellit Suomessa sopivat useimmille matkailijoille. Toisaalta neljän tähden hotelli pystyy tarjoamaan laadukkaampaa palvelua kuin kookkaampia huoneita kuin vaikkapa kolmen tähden hotelli.

Sokos Hotels -ryhmän hotellit Suomessa kuuluvat Suomen suosituimpien joukkoon. Yleensä nämä hotellit ovat neljän tähden hotelleiksi laskettavia. Sokos Hotellien parhaimmaksi on äänestetty Solo Sokos Hotel Paviljonki, joka sijaitsee Jyväskylässä. Sen hinta-laatusuhde on vertaansa vailla ja myös sijainti on keskeinen matkailijoiden kannalta. Jyväskylässä riittää niin turisteja kuin työmatkailijoita, jotka molemmat huomioidaan Paviljongissa.