Siirry suoraan sisältöön

Eristysselli hotellihuoneena

  • tehnyt
Eristysselli voi toimia myös hotellihuoneena

Hotel Kakola on vanhasta vankilasta uudelleen suunniteltu hotelli, jossa eristysselli muodostaa yhdenlaisen hotellihuoneen. Se on kokemus sinällään, sillä yleensä vankilaan ei varsinaisesti haluta eikä mennä vapaaehtoisesti. Ahtaanpaikankammosta kärsivän ei ehkä kannata tällaiseen hotellihuoneeseen mennä, sillä tila on todella pieni. Se sisältää myös vain yhden pienen ikkunan, josta katsella maisemia. Sellissä on kerrossänky, oma vesipiste sekä wc.

Eristysselli vai sviitti

Eristyssellien asukkaat jakavat suihkun toistensa kesken ja heille on luvattu erityiskohtelua, jota ei kuitenkaan sen enempää tarkenneta hotellin toimesta. Melko jännittävää kyllä. Jos kuitenkin kiinnostaa enemmän niin sanottu tavallinen hotellissa majoittuminen, on muitakin vaihtoehtoja Kakolassa tarjolla useita. Standardihuoneen lisäksi on mahdollista majoittua perhehuoneeseen tai jopa ylelliseen sviittiin.

Hotel Kakola on kokenut todellisen muodonmuutoksen ja kuitenkin säilyttänyt perinteensä. Vankilahotellina nykyään tunnettu paikka on pitänyt seiniensä sisällä melko pahamaineisiakin rikollisia, kuten jo vapauteen päässyt Lauri Johansson. Hän ei aikanaan viettänyt aikaa luksusta pursuilevassa huoneessa, saati sviitissä, jotka nyt ovat matkailijoille mahdollisuuksia. Parhaimmissa sviiteissä on mukavuuksina muun muassa hiilihapotuslaite sekä kahvin- ja teekeitin.

Kierros Kakolassa

Majoittumisen ohella vanhassa vankilassa voi myös käydä kierroksella. Vaihtoehtoina löytyy koko perheelle sopivia kierroksia sekä myös Kakola ennen ja nyt kierros, jota ei suositella perheen pienimmille. Myös virtuaalisesti vankilaan pääsee tutustumaan tietokoneen välityksellä. Opas vetää noin tunnin mittaisen kierroksen Teamsin tai Zoomin välityksellä, jossa hän kertoo tarinoita ja esittelee paikkoja.