Siirry suoraan sisältöön

Hanko pitsihuvilat majoituspaikkana

  • tehnyt
Pitsihuvilan puutarha

Hanko pitsihuvilat sijaitsevat Kylpyläpuiston huvila-alueella meren rannassa. Ne ovat upea nähtävyys, joka kannattaa kokea, vaikka ei aikoisi pitsihuvilassa edes majoittua. Majoittuminen vie kuitenkin elämyksen ihan uudelle tasolle, kun pääset näkemään pitsihuvilan upean ajan henkeä huokuvan sisustuksen. Hangon pitsihuvilat muodostavat laajan alueen toinen toistaan upeampia pitsihuviloita, joilla jokaisella on oma historiansa. Pitsihuvilat ovat Museoviraston inventoima kulttuuriympäristö.

Hanko pitsihuvilat omaavat historiallisen taustan

Huvila-alue on saanut alkunsa 1878, jolloin alueelle on palstoitettu huvilatontteja sekä rakennettu merikylpylä. Merikylpylää ei alueella enää ole, mutta Hangon upeat hiekkarannat korvaavat puuttuvan kylpylän. Huvilat on rakennettu 1880- ja 1890-luvuilla. Alkujaan ne olivat rikkaiden kaupungissa asuvien kesähuviloita Keski-Eurooppalaiseen tapaan. Jokaisella rakennuksella onkin oma mielenkiintoinen tarinansa kerrottavana kahdensadan vuoden ajalta tähän päivään.

Hangon historia ei rajoitu vain pitsihuviloihin ja rantaan. Kaupungista voit löytää myös historiallisia rakennuksia, joissa on mahdollista päästä majoittumaan. Yksi niistä on tutustumisen arvoinen Hotel Bulevard, joka on aikaisemmin toiminut poliisiasemana ja palvellen nyt vanhaa kunnioittavana historiallisena hotellina. Täällä voi yöpyä putkassa. Hotellilta on vain kävelymatka rannalle ja Hangon satamaan.

Vaihtoehto putkassa yöpymiselle

Jos yöpyminen putkassa ei houkuta, tarjoaa moni pitsihuvila majoitusta. Huvilat palvelevat sinua niin hotelleina, kuin bed and breakfast -tapaankin. Hotel Villa Maija on yksi suurimpia ja näyttävimpiä huviloita alueella. Pensionat Tellina ja Thalatta ovat merinäköalalla varustettu pieni hotelli. Bed and breakfast -tyylin majoitusta tarjoavat Villa Aurora ja Garbo.

Avainsanat: