Siirry suoraan sisältöön

Hotel Bulevard

  • tehnyt
Hotel Bulevardin huoneet ovat yksilöllisiä.

Hotel Bulevard Hangossa on mielenkiintoinen paikka. Se sijaitsee ihan keskustassa ja tilat ovat toimineet aiemmin poliisiasemana. Samaan hengenvetoon voi todeta, että huoneet ovat hyvin yksilöllisiä ja ne on tehty 1960 -luvun sisustuksella. Lisäksi poliisiasemasta johtuen voi päätyä nukkuman putkaan, sillä kuusi huoneista on kunnostettu niiden tilalle. Eli tervetuloa Hotel Bulevardiin, jos haluat viettää yön putkassa ilman, että poliisi sinut sinne vie!

Hotel Bulevard tarjoaa yksilöllisyyttä ja putkan

Suomessa on useampikin mielenkiintoinen hotelli, joka on rakennettu joko vankilaan tai kuten Hotel Bulevard Hanko on vanha poliisiasema. Vaikka hotelli sijaitsee aivan Hangon keskustassa, on lähimpään rantaa matkaa vain 100 metriä. Hotellilla ei ole omaa parkkipaikkaa, mutta niitä on tarjolla kadun varsilla ja vieläpä maksuttomina. Puitteet ovat mielenkiintoiset, joten tutustutaanpa tarkemmin, mitä nämä 1960 -luvun tyyliin tehdyt huoneet tarjoavat.

Huoneet ovat hyvin yksilöllisiä, sillä sisustus henkii historian havinaa. Niiden suunnitteluun on käytetty suomalaisia suunnittelijoita. Useimmista huoneista löytyy kylpyhuone, mutta näiden lisäksi on muutamia huoneita jaetulla kylpyhuoneella. Silloin talon puolesta on tarjolla kylpytakki ja aamutossut. Putkan varustuksena on pieni taulu-TV sekä oma wc lavuaarilla. Varustukseen kuuluu myös vedenkeitin, tee sekä pikakahvi.

Hotel Bulevard Hanko tarjoaa kokemuksen

Hotel Bulevard ei sovellu, jos käytössäsi on pyörätuoli. Hotelli toimii kahdessa kerroksessa eikä hissiä ole. Myöskään huoneista ei löydy vaihtoehtoja, jotka olisivat esteettömiä. Aamiaista on tarjolla ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa ruokasalissa ja asiakkaat voivat myös käyttää tarjolla olevaa minikeittiötä. Sieltä löytyy jääkaapin lisäksi mikroaaltouuni sekä välineet kahvin ja teen valmistukseen. Hotellista löytyy myös sauna ja kuntosali. Kesällä on mahdollisuus istahtaa terassilla.

Sijainniltaan Hotel Bulevard on varsin mukava. Hangon satama löytyy vain kävellen kuuden minuutin päästä eikä rautatieasemallekaan ole kuin kilometri. Hanko on muutenkin todella ihana kesäkaupunki, jossa voi nauttia merellisestä ilmastosta sekä uimarantoja löytyy useampia, joten niissä on jopa valinnanvaraa. Kylpyläpuiston pitsihuvilat on hyvä tutustumiskohde, koska tämä huvila-alue edustaa upeaa puuarkkitehtuuria.

Pieniä merimatkoja

Meren läheisyys tuo Hangossa mahdollisuuden veneilyyn, mutta muutenkin useimmat nähtävyyksistä ovat upean luonnon helmassa. Hangossa sijaitseva Tulliniemen luontopolku vie Suomen eteläisimpään kohtaan ja sen varrella on nähtävissä paljon jylhiä rannikkomaisemia sekä voi bongailla muuttolintuja. Jos on huonot kelit tai muuten haluaa viivähtää hotellissa, voi ottaa hyvän asennon ja samalla tulee ratkottua ristikko -tehtäviä. Niiden kanssa kuluu aika hyvin sekä aivot saavat mukavaa jumppaa.

Pienen merimatkan päässä on todella mukava nähtävyys eli Bengtskärin majakka. Saari on hyvin karu ja puuton, mutta omalla tavallaan kaunis nähtävyys. Merimatkaa majakkasaarelle on noin 30 kilometriä. Pääsymaksu saarelle on varsin pieni ja sillä ylläpidetään majakkaa. Kokemus on myös yöpyminen majakalla. Tarjolla on vain kuusi huonetta ja yhteensä 24 vuodepaikkaa.

Hotel Bulevard on yksinkertainen, mutta käytännöllinen

Hotel Bulevard on täysin erilainen, mitä on Valtionhotelli imatralla. Mutta silti hotellissa on tarjolla design -huoneita. Ne on sijoitettu mukavasti vahoihin työhuoneisiin. Inspiraatiota huoneiden sisustamiseen ovat antaneet muun muassa Tapio Wirkkala, Erik Bruun, Gunnel Nyman sekä Kaj Franck. Ja tässä on vain muutamia mainittuna. Huoneet ovat tietenkin savuttomia, mutta joihinkin huoneisiin voi tuoda lemmikin.

Huoneiden sisustus on hyvin yksinkertaista ja niissä on otettu huomioon kunkin sisustajan tyypillinen idea. 60 -luvulla tyyli ei ollut muutenkaan kovin runsasta, joten huoneissa yöpyessä ei voi olla tuntematta historian havinaa ja jollakin tavalla ajan pysähtymistä.

Kuivin suin ei Hotel Bulevard vieraitaan pidä. Bar Komisar on avoinna aina kesäisin joka päivä ja talviaikana pelkästään viikonloppuisin hotellin aulassa. Komisar toimii myös aamiaissalina ja viikonloppuisin siitä kuoriutuu rauhallinen, mutta viihtyisä oleskelubaari. A-oikeuksilla varustetussa baarissa on 25 asiakaspaikkaa ja kesällä on siis avoinna myös piiloterassi. Yläkerran aulassa voi pitää myös kokouksen, joten kaikkea tämä hotelli kätkee sisäänsä.