Siirry suoraan sisältöön

Hangon ruokapaikat kruunaavat vierailusi Suomen etelässä

  • tehnyt
Hangon ruokapaikat palvelevat ruoan ystävää ympäri vuoden.

Hanko on tunnettu kesäkaupunki Suomen eteläisimmässä kärjessä. Kesäpainotteisesta maineestaan huolimatta Hangon laadukas ravintolatarjonta tarjoilee elämyksiä ympäri vuoden, arkeen ja juhlaan. Ympärivuotisiin juhlahetkiin sopii á la carte Itäsataman helmessä, Origossa. Arkilounaan etsijälle vaihtoehtoja on monia: ruokaisa salaatti, perinteisempi kotiruoka tai vaikka thaimaalainen. Hangon ruokapaikat tarjoilevat jokaiselle jotakin. Kesää kohti ravintolatarjonta kasvaa ja monipuolistuu, kun turistit ja viikonloppuhankolaiset palailevat majapaikkoihinsa. Viikonlopun rennompaan menoon löytyy myös helpot ja perinteiset pitsat sekä hampparit.

Hangon ruokapaikat yllättävät monipuolisuudellaan.

Hangon ravintolatarjonta on levittäytynyt koko kaupungin alueelle. Hyvää ruokaa löytyy keskustan tuntumasta, Hangonkylän satamasta, Esplanaadilta sekä Itäsatamasta. Maistuisiko lounas vanhassa voimakasiinissa, aivan meren ympäröimänä? Hangonkylän satamasta löytyvä På Kroken -kalaravintola tarjoilee parastaan ympäri vuoden ja ihastuttaa merellisellä maisemallaan. Itsäsatamasta sen sijaan löydät laadukasta á la cartea ravintola Origosta, joka on avoinna ympäri vuoden. Kesällä viereiseen makasiiniin avautuu ravintola Makana, joka tarjoilee tyylikkäästi hieman itämaisempia herkkuja.

Hotel Bulevard majoittaa sekä tarjoilee jälkkärijuomat Bar Komisarissa, kun olet syönyt vatsasi täyteen naapurissa sijaitsevassa Elvan Bistrossa. Elvanissa tarjolla aina hyvää ruokaa, olohuonemaisessa miljöössä. Kevyemmän lounaan ystäville herkullista salaattia ja keittoa arkena tarjoilee keskustassa Cafe Lillan sekä itämerellisellä näköalallaan asiakkaita hemmotteleva Cafferie Hanko. Oi Hanko Esplanaadilla on jokaisen thaimaalaisen ruoan sekä sushin ystävän ehdoton ruokailupaikka. Kotiruoan ystäville sieltä löytyy myös perinteisempiä herkkuja lounaspöydästä.

Tee makumatka Hankoon ja ylläty

Kesän tullen ravintolatarjonta laajenee Hangon väkimäärän kasvaessa entisestään. Löydä oma suosikkisi ravintolatarjonnan joukosta ja nauti merellisistä maisemista, jotka avautuvat usean ravintolan läheisyydessä. Kesäinen Hanko on tunnettu notkuvista saaristolaispöydistä sekä kielen vievästä kalakeitosta, jonka ohessa usein on tarjolla paikallisesti tuttua ja makeaa saaristolaisleipää. Vatsan saa täyteen niin rantalomalla kuin talven hiljaisempina sesonkeina.

Avainsanat: